Bezpieczne naczynia kuchenne

Każdy z nas chciałby w kuchni mieć jak najbardziej nowoczesne sprzęty kuchenne takie jak np. garnki,patelnie czy rądle.Również patrzymy na to aby był dla nas jak najzsrowszy, ponieważ to na czym gotujemy, smażymy czy pieczemy ma wpływ i również na nasze jedzenie które potem zjadamy.Więc nie wiadomo jaki sprzęt jest najlepszy, czy ten z teflonu, aluminium czy moze taki jak za dawnych czasow czyli zeliwny?Wiele zdań jest podzielonych, jedni mowia ze aluminium jest absolutnie bezpieczne ale niekiedy może szkodzić zdrowiu jak sprzęt ulegnie uszkodzeniu. Na teflonie się bardzo dobrze smaży ponieważ jedzenie nie przykleja się do powierzchni, i można smażyć bez tłuszczu. Natomiast żeliwnych sprzętów można używac zarówno na gazie jak i w piekarniku.Są jednak bardzo ciężkie , co jest ich jedyną wadą, ale są to jedne z najbezpieczniejszych sprzętów kuchennych. Przechowujmy je w wygodnym miejscu, żebyśmy przed użyciem nie musieli się często pochylać i podnosić takiego ciężaru. Jego minusem może być to, że z łatwością przywiera do nich jedzenie.

Leave a reply

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>